Tudtad? Ingyen okosóra jár a tatabányai időseknek!

A kormány támogatásával indított Gondosóra program olyan szolgáltatást biztosít ingyenesen és alanyi jogon a 65 év feletti időseknek, amelyben szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak - írja a Pénzcentrum.

A program megvalósításáért július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap.

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóra program is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak.

Közölték, hogy a Gondosóra program megvalósításáért 2023. július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, annak szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el.

A program szakmai megvalósítását a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság (KSZG Kft.) végzi, amelynek ügyvezető igazgatói feladatait Juhász Roland korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár látja el - tudatták.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések