TATABÁNYAI HORROR: gázfegyverrel lőtte, majd megkéselte!

Tatabányai Járásbíróság 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki az ismerősét meglőtte egy gázriasztófegyverrel, majd egy késsel is megszúrta. 

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, a bizonyításhoz szükséges nyomozati cselekmények eredményességének meghiúsítására, megnehezítésére, veszélyeztetésére törekedne a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottnak és védőjének 3 nap áll rendelkezésére a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és a sértett ismerősök. A gyanúsított 2023. március 16-án 18 óra 28 percet röviddel megelőzően a Tatabánya, Baromállás dűlőben sétált, amikor összetalálkozott a sértettel és annak élettársával. A gyanúsított elővett egy gázriasztófegyvert a ruházatából, mellyel kb. 1 méter távolságból több alkalommal rálőtt a sértettre. A lövések a sértett fejét és a védekezésül felemelt bal kezét érték. A sértett a lövések hatására a földre esett, majd a gyanúsított a ruházatából elővett egy 16 cm pengehosszúsági kést, mellyel több alkalommal megszúrta a sértettet. Az egyik szúrás elérte a sértett tüdejét, és ezzel légmellet okozott neki, mely az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülés.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések