MULTIMILLIOMOS TATABÁNYAI KÉPVISELŐ: miért nem számol el a dohánybolt pénzeivel?


A fideszes nagy nemzeti mutyi, a NER (nemzeti együttműködés rendszere) emblematikus mozzanata volt a NAGY DOHÁNYBOLT MUTYI. Mondhatnánk stílszerűen, rengetegen szívnak és néhányan gazdagodnak rajta.

Sok kisvállalkozást tönkretettek, majd rengeteg pártkatonának odaadták a tuti bizniszt. A rendszer működéséről persze kiderült elég gyorsan, hogy több helyen politikai alapon osztották a biztos sikerrel kecsegtető, évtizedekre szolgáló koncessziókat. Az egyetlen különbség igazából annyi volt a régi trafikokhoz, hogy gyerekek nem mehetnek be a dohányboltba.

Szerettünk volna idén is egy összesítést készíteni, hogy állnak a cigis boltok, esetleg itt lenne-e az idő elindítani a tulajdonosak kisegítésére egy gyűjtést, ha rosszul állna a szénájuk.

Régen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartotta nyilván az üzleteket, ebben azonban a jogszabályalkotók szándéka miatt változás állt be. Egy új hivatal, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága vezeti a nyilvántartást.

Pár nappal ezelőtt telefonon megkerestük a hivatalt, hogy mennyire naprakészek, ha változás van, akkor mennyi idő alatt kerül átvezetésre a táblázatban. A hivatal munkatársa arról tájékoztatott bennünket, hogy a változás mindig azonnal nyilvános, szóval az adatbázis szó szerint naprakész.

Itt aztán elakadtunk, ugyanis 2 cég adatai hiányoztak, amelyek közül az egyik a Magyarné Kocsis Andrea tatabányai fideszes képviselő és családja birtokában van.

KÖZEL EGY HÓNAPJA LE KELLETT VOLNA ADNI A HIVATALOS JELENTÉSÜKET A CÉGRŐL, DE ÉRTHETETLEN, HOGY MIÉRT NINCS A KÉPVISELŐ MAGYARNÉ ÉS CSALÁDJA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ CÉGNEK LEADOTT BESZÁMOLÓJA JELENLEG?

Miután ők voltak azok, akik 2021 végéig 355 MILLIÓ forintot tettek profitáltak a füstölő bizniszből (274 millióról itt írtunk, a 2021-re vonatkozó nyereségük pedig 81 millió), valószínűleg ki tudták a könyvelő díját fizetni, nem az lehet az akadálya.

Érdeklődéssel várjuk, hogy mikor adják le a beszámolójukat, illetve lesz-e a késésnek következménye.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések