MÁR MEGINT! TATABÁNYAIAK újabb 300 millióját viszi el a Zsidek vezette Szolgáltatóház!


Láthatóan a pártok képviselői nem tudnak és nem is akarnak felelősen gazdálkodni.

Eklatáns példája ennek, hogy a tatabányaiak, vagyis a mi zsebünkből újabb 300 milliót adnak a főtéri Szolgáltatóház projektre, Szücsné polgi vezetésével lelkesen, gyakorlatilag szó nélkül öntik a Zsidek Ferenc vezette cégbe számolatlanul a pénzt.

Sőt, a napirend kapcsán még egy remek ötlet is elhangzott Boda képviselő úrtól, építsék tovább, legyen még két szint, mint az eredeti tervekben, mert akkor biztos gazdaságosabb lenne a projekt. Ja! Ezzel a komoly gazdasági felelősséget mutató testülettel!

Az egészben az a döbbenetes, hogy az előterjesztésben annyit ír az ügyvezetőre hivatkozva Szücsné, hogy az év hátralévő részében 300 milliós törlesztést kell teljesítenie a Zsidek-féle cégnek, és ezt egy az egyben fizesse ki az önkormányzat - T-Szol kombó.

Ezek szerint senki nem vizsgálja, hogy érdemben - a jelenlegi kamatváltozások fényében - milyen változások lehetnek a hiteltörlesztésnél. (Nem jósnak kell lenni, de mondjuk hiteles közpénzfelhasználás a döntésnél, előterjesztésnél ezzel minimum foglalkozni kellett volna).

FEL SEM MERÜLT EGYETLEN SZÓVAL, HOGY A CÉG BEVÉTELEIT MIRE FORDÍTJÁK, HA A HITELT EGY AZ EGYBEN TÖRLESZTIK A TATABÁNYAI ADÓFIZETŐK

Az a vita közben ráadásul a pogármestertől elhangzott tájékoztatásul, hogy többszáz négyzetméter jelenleg üresen áll jelenleg az ingatlanban (!!!).

Azt azonban nem vetették fel a sem a fideszes képviselők, sem a Szücsné-féle ellenzéki pártok képviselői, hogy vajon szükség van-e Zsidek ügyvezetőnek milliós fizetést adni, amikor a városi mindenes cégünk a T-Szol, végez épületüzemeltetési szolgáltatásokat. Igen, ehhez néhány döntést meg kellene hoznia a pogármester asszonynak is, de úgy tűnik eddig még ő is a “jóvanazúgy” szindrómában szenved. A T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft éves beszámolója szerint 1 embere van a cégnek és a személyi kifizetés összege 2022-ben és már 2021-ben is 16 millió volt.

Ilyenkor látható a helyi polgárok számára is, milyen súlyos ára van a Mészáros Lölö nevével fémjelzett főtéri mutyinak, amit valamiért Szücsnéék sem vizsgáltak érdemben, vagyis szerintük is rendben lehetett. Ennek árát azonban mi, tatabányai adófizetők szenvedjük meg.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések

  1. Szia, milyen bevételről írtál? A parkolási díj a költségekre sem elég, a bérleti díjak így hogy az épület kong az ürességtől szintén nem jelentős tétel...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése