VIZSGÁZOTT AZ ÚJ VASÚTI ÁTJÁRÓ TATABÁNYÁN: az esőzés elárasztott mindent

 


Nagy mennyiségű csapadék zúdult május 23-án Komárom-Esztergom vármegye több területére is. Sok helyen volt magas a vízállás, legtöbben mégis az új, Bánhidát Sárberekkel összekötő vasúti aluljáróra voltak kíváncsiak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott a vármegye területére. A meteorológusok jóslata beigazolódott: az esővíz hatalmas mennyiségben érkezett Tatabányára.

A tatabányaiak már tudják, hogy az ilyen időben melyek a város kritikus pontjai, ahol a víz felgyűlik és beavatkozásra van szükség. Az egyik ilyen helyszín a Rákóczi Ferenc út, ahol minden nagy esőzés medencét csinál a vasúti aluljáró mélyedéséből. Most sem volt ez másképp:





 
A város tűzoltói mellett a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is dolgoztak a kialakult helyzeten. Sokan kíváncsiak voltak, hogy vajon az új, Bánhidát Sárberekkel összekötő úton lévő aluljáró hogy teljesít ezen időjárási körülmények között.

Az aluljáró közepén, a fedett részen az aszfalt szinte száraz maradt a folyókáknak köszönhetően. A tervezők és kivitelezők az új út mentén végig résfolyókák gondoskodnak a megfelelő csapadékvíz-elvezetésről.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések