TATABÁNYÁN EBBŐL AZ AUTÓBÓL FIGYEL A POLGÁRMESTERI HIVATAL: itt a rendszáma a járműnek!



Nem csupán rögzített kamerák vannak a városban, amelyek a rendet figyelik, de van egy mobil térfigyelőkamera is szolgálatban. Ez a JCG-023 forgalmi rendszámú gépjárműbe van telepítve. Ez a kocsi Tatabanya MJV közigazgatási területén az előre megadott helyen és időpontban végez terület megfigyelést.


Itt a lista a Tatabányán elhelyezett fix térfigyelő kamerákról.

Jó, ha tudod:

A felvételek tárolásának időbeli szabályairól egy majdnem húszéves jogszabály, a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 42. paragrafusa rendelkezik. A lényege, hogy rendőri intézkedésről és az intézkedéssel érintett személyről készült anyagot – amennyiben nem indul semmilyen eljárás – a rögzítést követően harminc nap, a közterületen elhelyezett kamerák felvételeit öt munkanap, míg a határátkelőhelyeken készített felvételeket három munkanap elteltével törölni kell - írja az őrszemprogram.hu.

A büntető- vagy szabálysértési eljárás megindításához a rögzített adatok kezelésének határidejét legfeljebb harminc napig meg lehet hosszabbítani.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések