SZÜCSNÉ JOBB- ÉS BALKEZE: Lusztig úr, milliós városházi fizetéséért mi a francot csinál?


Apróság tűnő előterjesztés is szerepelt a múlt heti városi közgyűlésen, ahol a város két vezetője (Szücsné polgármester asszony és Lusztig alpolgi) számolt be tevékenységéről, melyet a legutóbbi két közgyűlés között végzett. Ez alapján lehet némi fogalma a Tatabányán lakó választópolgároknak, mit is csinálnak a fizetésükért ezen helyi potentátok.

Szücsné Posztovics Ilona számos programjáról, tárgyalásáról adott számot, nagy terjedelmet foglalt el mindez a beszámolóban, mondhatni megdolgozik a pénzéért.

Hasonlót vártunk volna Lusztig Pétertől is, aki bőven 1 millió feletti juttatásért (fizetésért, költségtérítésért és miegymásért) dolgozik. A beszámolóját látva bennünk csak az érzés fogalmazódott meg, hogy milyen kevés munkával, milyen sok pénzt markolhat fel, a tatabányaiak zsebéből.

Önmagában már a beszámolóban szereplő időpontok is problémásak, hiszen az április 20-i és a május 18-i ülések között történtekről kellett volna beszámolni, de valami oknál fogva a Lusztig úr elnézte a naptárát, hogy ne feltételezzünk rosszat róla.

Olvasóink is meggyőződhetnek erről az előterjesztés linkjére kattintva, vagy az alábbi lista alapján, amely a következő aktivitásokat tartalmazta:

Április 20.: résztvett a városi közgyűlésen

Április 21.: Almás Kertbarát Egyesület rendkívüli közgyűlésén vett részt a Hafner vendéglőben

Április 25.:
- Irodavezetői értekezlet
- A könyvtárban a téli krízis helyzetről, a hajléktalan ellátásról szóló megbeszélésen vett részt

Április 27.:
- A Csónakázó tavi Majális egyeztetése (amit akkor a közgyűlés már lefújt, megj. a szerk.) bérlőkkel, szervezővel

Április 28.:
- Bánhida-Sárberek összekötő út (talán elfeledkezett, hogy már Sárközi Géza útnak hívják) - átadásán részt vett

Itt lehet, hogy kifogytak a számítógépéből a karakterek, de véget ért a list

Némileg javít a képen, ha jó indulatból feltételezzük, hogy az egész áprilisi programját is beleszámítjuk a beszámolóba, (habár Szücsné Ilona polgármester asszony tudta milyen időszakot jelent a két ülés közötti időszak), ebben az esetben az alábbiak szerint módosul Lusztig úr listája:


Április 3.
- irodavezetői értekezlet
- Tudományos Technológiai Parkról egyeztetés

Április 6.
- Egyeztetés műalkotások örökbefogadásáról
- Majális programjának egyeztetése

Április 7.
- Bánhidai kőkereszt felszentelése

Április 15.:
- Vértes Agóra 10 éves szülinapi ünnepségén résztvett

Április 18.:
- helyi polgárőrökkel a majálisról egyeztetett

És ennyi! Biztos titkolnak valamit a városházán, mert ennyi munkáért elég vérlázító lenne 7 számjegyű összeget fizetni! Vagy egyszerűen csak “megérdemli”?!

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések