RADIKÁLIS ÁTALAKULÁS TATABÁNYAI ORVOSI ÜGYELETEN HÉTFŐTŐL: 1830!

Nagy fogadkozások közepette, május 1-től Tatabányán is, mint ahogy egész Komárom-Esztergom vármegyében újraszervezik alapellátási ügyeleti rendszert. 

FONTOS TUDNIVALÓ, hogy A HÍVÓSZÁM: 1830!


Az ügyelet szervezése a mentőszolgálat kezébe kerül, akik a jogszabály fabrikálókkal egyetemben nagy fába vágták a fejszéjüket. Ami a lényeg:


Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. Legalábbis ezt ígérik.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-08:00 között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható. 

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) állítása szerint eddigi  tapasztalatok és a közel 30 ezer, ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja.


Fontos hozzátenni, hogy a du 4 és este 10 közötti ügyeletet a helyi háziorvosokkal tervezik megoldani, akiknek mézesmadzagként 9-11ezer Ft/óra megbízási díjat ígérnek, persze kérdés, hogy ennek értékét mennyire tervezik megőrizni hosszútávon. 

A friss jogszabályok szerint havonta 2-szer kell ügyeletet vállalnia egy háziorvosnak és bíznak benne, hogy ez működni fog önkéntes alapon, szép szóval. Ekkor megoldható lesz az is, hogy a nagyon idős háziorvosoknak ne kelljen ügyeletet vállalnia.

Az éjszakai ügyelet a mentősök teljesen új szolgáltatása, ezt ők végzik önállóan, ott a helyi háziorvosok nem vesznek részt a tájékoztatás szerint.

Az 

A tatabányai ügyelet is az OMSZ kezelésébe kerül, amely ingyen bérmentve megkapja a létesítményt, onnantól ők a felelősök érte.

A helyi döntéshozók panaszkodtak, hogy a változásról hivatalosan nem értesítette senki, csupán a mentőszolgálat néhány embere kereste őket, hivatalosan nem írta le senki a Belügyminisztérium kötelékéből.



Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon!

Megjegyzések