A MUNKA ÜNNEPE - MÁJUS 1.










 Idén is megrendezésre kerül a május 1-i Majális. A majális egy olyan ünnep, amikor a természetet éltetjük, az emberek ilyenkor megpróbálnak közelebb kerülni a természethez és nagyobb harmóniában élni vele. A majális szó a latin május hónapból ered, és a termékenység ünnepét jelenti. Továbbá ezen a napon van a munka ünnepe is, illetve a szerelmes fiatalok ilyenkor állítanak májusfát a szerelmüknek, vagy vásárolnak májuskosarat feleségüknek. A májusfát május elsejére virradó reggelre csempészik a lányok háza elé, amelyet lufikkal, színes papírdarabokkal díszítenek. Bár a munka ünnepe is erre a napra esik, de a május első napjának megünneplése nem ehhez köthető.

 Az eseményen számos program várja az érdeklődőket, mint például koncertek, tánc, Májusfa állítás és sok más érdekesség. Az esemény helyszíne a Csónakázó-tó. Sok szeretettel várják az érdeklődőket.



 Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon!



Megjegyzések